NEWS ALERT: Televiziunile au rămas fără cuvinte…

Era cumva previzibil, deci trebuie să fie măcar NEWS ALERT, deşi ar putea avea potenţial de BREAKING NEWS: televiziunile chiar au rămas fără cuvinte. După luni de zile de INEXPLICABIL, INCREDIBIL, SCANDALOS, NEMAIPOMENIT, N-AI SĂ CREZI, O SĂ RĂMÂI PROST, IMPOSIBIL, NEMAIVĂZUT, NEMAIAUZIT şi orice altceva le-a mai trecut prin cap redactorilor şi scriitorilor de burtiere, au ajuns la fundul sacului.

Şi, INCREDIBIL, după ce au terminat cu vocabularul de bază şi au mai şi inventat cuvinte, au trecut la cuvintele rare. Azi, a fost rândul rtv.net să readucă în atenţie cuvântul INEXTRICABIL. Şi a fost vorba despre o descoperire inextricabilă într-un râu, desigur britanic. Şi despre o mumie uşor dezmembrată, găsită în râul unde de obicei apăreau dinţi de vacă.

Iar mumia vine din Africa de Sud, din Sahara şi dintr-un cimitir saxon şi are 1.000 de ani şi 700 de ani. Dar astea sunt detalii şi nici nu prea contează la scara istoriei şi în faţa INEXTRICABILULUI.

Aşteptăm cu emoţie şi interes (re)apariţia altor cuvinte valoroase, dar căzute în uitare. Şi alte descoperiri inextricabile.

rtv 17 septembrie

Advertisements

2 comments

  1. Na, si am greşit si eu, să nu stric regula! Erată: “învăţa”

  2. Aşa se învaţă la facultatea de jurnalism, ce vreţi? Odinioară învăşa omul gramatica din clasele primare, făcea o facultate oarecare şi scotea din el un jurnalist de excepţie. Acum învaţă pe genunchi, de la tv , fac facultatea de jurnalism şi ies agramaţi valoroşi. Cam tot pe acolo, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: