Taxa TV naşte uuuu-uri şi iiii-uri în exces

Ca tot românul preocupat de soarta transportului în comun din Capitalã, am vrut şi noi să aflăm ce s-a petrecut cu greva de avertisment de la Metrorex. Şi am aflat. Cu vârf şi îndesat.

Am aflat, de la tvr.ro, că bucureştenii călători au fost nevoiţi să “găsescă” alte mijloace de transport, dar şi că lucrările la viitoarea magistrală “nu continuuă“. Cu un “u” suplimentar, probabil adăugat de redactor din motive de dorinţă de hipercorectitudine, de indecizie sau, pur şi simplu, din simplă necunoaştere a limbii române.

Înclinăm spre ultima variantă, ţinând cont de restul textului. De unde mai putem afla că sindicaliştii vor să declanşeze greva generală dacă “nu vor găsii” înţelegere. Pe care o caută, cam fără şanse, la “Ministerul Transorturilor“. Dacă nu o găsesc, va fi grav – nici o “granitură” nu va circula pe 30 septembrie.

În principiu, ne dorim să nici nu circule prea multe “granituri” – pare destul de periculos.

Pentru un text scurt şi simplu, ştirea de la tvr.ro are nepermis de multe greşeli. Făcute de un angajat plătit (şi) din taxa TV. Pe care, vrem-nu vrem, o plătim cam toţi…

tvr 17 septembrie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: