Cum au reuşit trei oameni să-l schimbe pe Cantemir cu Bolintineanu

La repezeală şi cu doar ceva cunoştinţe de istorie sau literatură, ai zice că e dificil să-l preschimbi pe Dimitrie Cantemir în Dimitrie Bolintineanu.

Asta însă nu e o problemă pentru păzitorii paginii de Internet a agenţiei naţionale de presă (cu accent pe “naţională“, care aduce şi oarece finanţare de la bugetul la fel de naţional).

Aşa că, la ceas de seară, putem lectura la agerpres.ro un titlu despre “Fosta directoare a Liceului ‘Dimitrie Cantemir‘”, care va fi judecată în libertate. Şi care îşi păstrează titulatura şi în primul paragraf.

Dar asta nu durează mult.

agerpres 10 septembrie

Printr-un soi ciudat de metagramă, după numai câteva rânduri, doamna (Costica Vărzaru, pe numele ei) devine brusc şi fără explicaţii fost director al Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu“.

Aşa cum ne-o şi aducem aminte de la unul dintre numeroasele scandaluri de anul ăsta. Mai ţineţi minte scandalul cu poliţia la bacalaureat şi părinţii/bunicii plângând şi protestând la poarta liceului?

Că un redactor obosit şi prost plătit a încurcat doi “Dimitrii” n-ar mira probabil prea multă lume, ţinând cont de cum arată zilele astea scriiturile online. Dar în josul ştirii am numărat nu mai puţin de trei (TREI, da?) semnături. Adică textul ăsta (cu paragrafe întregi copiate pe nemestecate din comunicatul Parchetului) a trecut prin mâinile şi pe sub ochii a cel puţin trei (TREI, da?) persoane care lucrează la agerpres.ro.

Nu îndrăznim să ne imaginăm cum o fi arătat textul în etapele intermediare. Că din aia finală aflăm, de pildă, că numita fostă directoare “a făcut şi demersuri pentru desemnarea unor membri şi a unor supraveghetori asupra cărora să-şi poată folosi influenţa în sensul indicat anterior“. Foarte clar, nu-i aşa?

Aşa text – scris în parte în limba “parcheteză” – chiar merită trei semnături. Cum zicea poetul, Trei, Doamne, şi toţi trei!

agerpres 10 septembrie -1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: