Limba română, ca victimă a descălecării suporterilor unguri

Descălecarea suporterilor unguri în Bucureşti s-a lăsat cu mai multe victime decât am avut ocazia să vedem la televizor – azi, episodul “limba română“.

Lăsat nesupravegheat, redactorul de la kanald.ro a fost puternic impresionat de ceea ce a văzut/auzit şi s-a pornit pe masacrat limba română. În viziunea lui/ei, năvălitorii au luat prin “suprindere” chiar “foreţele” de ordine, dar au fost “evacutaţi” până la urmă.

S-a cutremurat redactorul şi din cauza celor întâmplate în “Ccentrul” Vechi – aşa că nu s-a putut hotărî dacă să scrie C sau c.

Dar dezastrul continuă – nu în centru, ci pe pagina de la kanald.ro, unde nici virgulele nu mai pot sta la locul lor printre cuvinte, murdare sau nu: aflăm că suporterii “au vandalizat autobuzele, iar, cuvintele murdare adresate“. În timp ce jandarmii “si chinuiau“. Si dă-i, si luptă…

Pentru că dezastrul continuă…

kanald 7 septembrie

 

… chiar dacă între timp s-a strâns “o armată de forţe de ordine“. Plus un procuror care trebuie să observe “aboslut” tot. Plus răniţi “în umra” incidentelor.

Dar bomboana pe colivă vine de la adaptarea româno-maghiară de nota 10 din final: “O femeie (…) a fost prins în altercaţie“.

Poate că redactorul de serviciu de la kanald.ro ar trebui să încerce să înveţe să vorbească ungureşte; cu româna e clar că nu mai are şanse.

kanald 7 septembrie - 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: