Realizările virusului şi importanţa “r”-ului (nu şi a ramului)

Priviţi, citiţi şi vă înspăimântaţi! Adevarul.ro a contactat un virus, care ia amploare şi care a realizat deja victime. Prima victimă, chiar textul de pe adevarul.ro, care pare… virusat cu totul.

Promiţător încă din titlu – unde aflăm că virusul “ia amploare“. Umflându-se în pene, probabil.

Dar acesta e doar începutul unei poveşti care chiar ia amploare.

adevarul 19 iunie

Mai departe, avem ocazia să aflăm despre virusul MERS (nefericit acronim în română), care a fost… contactat de o familie. Care familie, deşi a contactat virusul, nu avea contact cu animale. Sau contract? O fi vreo diferenţă între a contacta şi a contracta? E limpede că pentru autorul textului nu e, iar un r în plus sau în minus nu-l tulbură deloc.

Dar nu e tot.

adevarul 19 iunie - 1

Virusul pare să fi “contactat” el textul, care devine tot mai incoerent şi tot mai greu de citit. Virgula dintre subiect şi predicat (“Toate aceste piese lipse ale puzzle-ului, transformă virusul…“), acordurile bizare (“piese lipse“), formulările ciudate (“pelerinajul Haji“) vin probabil din cauza riscului “răspândirii masive a virusului cu precădere şi pe celelalte continente, implicit în Europa“. E clar, da?

Şi, ca să nu existe îndoieli: “sărăcia şi condiţiile scăzute (!) de trai (…) reprezintă adevărate focare“. Iar virusul ar putea intra în contact (!!) cu zone din Siria.

Cu o premoniţie spre final – e vorba de zonele “în care au fost, sau vor fi folosite substanţe chimice în lupta” dintre rebeli şi guvern. Că nici virgulele nu mai ştiu unde să se aşeze în toată babilonia.

Încheierea e cumva apoteotică – “MERS a realizat puţin peste 30 de victime“. O fi de bine sau de rău? Oricum aflăm că o modificare a tulpinii (tulpinii, da?) “l-ar putea face mult mai letal“.

Să-i urăm oare autorului multe realizări? I-am recomanda mai degrabă să-şi citească textul cu voce tare, dar probabil că am fi acuzaţi de aplicarea de rele tratamente.

adevarul 19 iunie - 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: