Gelatina extraterestră invadează presa

Gelatina poate deveni uşor înspăimântătoare, dar numai după ploaie şi numai pe “o stradă dintr-un oraş“. Şi numai dacă scrie despre ea evz.ro.

Care s-a emoţionat sau înspăimântat aşa de tare, că scrie că sferele invadatoare sunt ba “gelationase“, ba “gelationoase“, dar nu nimereşte deloc forma corectă. Poate şi pentru că nu e un “fenoment” despre care să scrie în fiecare zi. Şi pentru că “discută contradictoriu”. 

evz 27 mai

Şi nici mai departe nu reuşeşte să explice în limba română ce vrea să spună. Aflăm deci că bilele extraterestre “se găseau inclusive” – de unde ar putea reieşi că redactorul făcea în paralel şi o documentare pentru vacanţa all-inclusive de la vară.

În cele din urmă, aflăm că bilele “sunt ca de silicon, dar nu sunt plastic şi materie organică“. Ceea ce, nu-i aşa, explică totul. Cu completarea foarte importantă că bilele ar putea fi unele “ornbamentale“.

Textul nu suferă la capitolul logică – se zvârcoleşte de-a dreptul. Nici la capitolul limba română nu stă mai bine.

Dar mai grav e altceva – textul e preluat de la Redeşteptarea, citată în text, dar nu şi cu link către articol. Şi mai grav e că greşelile nu vin din textul original. Sunt contribuţia redactorului de la evz.ro.

Măcar nu e plagiat, că e scris cu alt font, e ciopârţit şi plin de cuvinte inventate.

I-am recomanda redactorului să se ducă la Lugoj şi să culeagă măcar o vază de bile extraterestre şi să discute amical, la un pahar de vin, cu autorul textului original. Poate îi explică şi poate pricepe. Poate.

evz 27 mai - 1

Advertisements

3 comments

  1. eh, parascovenii de-astea, gârlă! mai ales la un cotidian in care, in urma cu 20 de ani, puteai citi “perle” de genul “o găină a nascut pui vii” si “victima violului a fost reporterul, care a ajuns mai devreme la locul faptei”… ceea ce, la noi, se cheama se cheama traditie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: