Despre Zaraza, cu multe virgule şi fără noimă

Un exemplu DE virtute sau mai “degarbă” o fermecătoare care a fermecat? evz.ro nu prea reuşeşte să dea un răspuns, deşi amestecă tot felul de legende, poveşti şi nici măcar vreo urmă de sursă.

Dar, dacă se alege cu click-uri, ce mai contează? Cu virgule aruncate pe unde i-a venit redactorului, fără legătură cu vreo regulă de gramatică.

Ajunsă la vârsta întrebărilor, autoarea – care semnează deseori texte delirante din cele mai bizare domenii – vrea să ştie dacă Zaraza “rămâne doar un nume de neuitat, şi totodată doar o melodie nemuritoare“.  Ca să nu pierdeţi timpul, vă spunem noi că nu găseşte şi răspunsul până la finalul textului. De unde rezultă că s-ar putea să mai avem parte de câteva episoade.

 

evz 9 martie

 

Episodul de azi eşuează cacofonic şi eliptic. Pentru că “ţiganca care cucerise întreg Bucureştiul” e ucisă spre finalul textului, iar iubitul ei îşi pierde vocea, “dorul nesecat de iubita lui Zaraza fiind foarte“.

Ar putea fi o tentativă de jurnalism interactiv, unde cititorul poate completa fraza, după cheful şi cunoştinţele proprii. Sau poate un semn că autoarea nu s-a putut hotărî încă.

După ce am pierdut timpul şi am citit tot articolul, zicem că e mai bine să rămână nehotărâtă.

 

evz 9 martie - 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: