Să batem originea. În cuie

Nici intrarea într-un an nou, nici schimbarea formatului nu-i impresionează foarte tare pe redactorii de la adevarul.ro. Care nu şi-au schimbat obiceiurile şi continuă să scrie, uneori, atât de prost, încât cu greu îţi poţi da seama ce au vrut să spună. Sau îţi taie orice bucurie a lecturii.

Azi, un articol pasionant despre originea denumirii oraşului Braşov, de mare actualitate şi cu impact major asupra existenţei braşovenilor. Din păcate, aflăm încă din start că “originea nu este încă bătută în cuie“. Tonul optimist al redactorului ne face însă să aşteptăm cu interes momentul ţintuirii.

Mai aflăm şi că Braşov e un nume “rădpindit” prin ţară, inclusiv în “Timil“. Şi, cu patriotism local şi latinesc, autorul textului anunţă şi că “oraşul nostrum se mai regăseşte (…)  şi denumirea Corona”. “Săritul” câte unui cuvinţel de legătură ici-colo nu pare să fie o problemă. Cel puţin în context.

adevarul 11 ian

Şi autorul (că ne e greu să-i spunem ziarist) pare de neoprit. Citează un domn “Surducare“, dar şi “alţi istoric“, pentru a se referi, într-un final apoteotic, la “Braşovia se pe Tâmpa“.

Indiferent dacă se sau nu se pe Tâmpa, redactorul a cam făcut praf textul (apropo, nouă ne-a plăcut mult şi partea în care e citată Wikipedia ca sursă). Cum cu scrisul nu credem că are mari şanse, îi recomandăm să bată nişte cuie, poate prinde şi originea cu ocazia asta.

adevarul 11 ian - 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: