Bomba, interlopul şi suprafeţele

Bomba de la Piatra Neamţ s-a dovedit o încercare prea grea pentru mare parte din presa română, cu imaginaţia secată după “scandalurile” în lanţ şi şocurile inventate după moartea lui Sergiu Nicolaescu.

Spre cinstea ei, a reuşit totuşi să treacă de la incinerare la pericol de explozie, dar mutarea atenţiei a fost dificilă şi cu victime. Prima, ca de obicei, limba română.

Rtv.net – dar nu numai – ne explică despre explozia care “ar fi avut loc pe o suprafaţă de sute de metri“. Dar cine să se  mai încurce într-o unitate de măsură când stă să explodeze oraşelul unde nu se întâmplă nimic?

Şi, cum nimic nu le e străin redactorilor de la rtv.net, aflăm că “echivalentul explozibilului (…) este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul“. Un articol hotărât care nu poate să arate decât hotărârea lor de a-şi educa publicul, după chipul şi asemănarea lor.

Locul unde “s-a găsit” explozibilul e dificil de… localizat: “se afla la 1,5 metri de blocul de propietarul vehicului“. Unde zici că era?? ProPIetarul?? Vehicului? Serios??

Ah, am uitat ce era mai important – absolut toate greşelile astea sunt strânse într-un singur paragraf.

rtv 11 ian

Şi, dacă vă imaginaţi că asta ar fi fost tot, avem o veste proastă: nu. În paragraful următor aflăm că poliţiştii audiază şase “pesoane“. De ce? Din cauza unui “dospizitiv” . Noi ne oprim aici, distraţi-vă singuri în continuare.

Dar îi recomandăm genialului redactor care a reuşit să scrie toate astea să se ducă el la faţa locului şi să caute bomba. Şi, după ce o găseşte, să măsoare cu ea o suprafaţă de 350 de metri.

rtv 11 ian - 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: