Formnaţiunea, o formă de naţiune iscată după alegeri?

adevarul 11 dec

Ajuns pe loc fruntaş după ultimele alegeri, partidul lui Dan Diaconescu nu poate să încapă în definiţiile normale. Iar adevărul.ro propune deja o formulă pentru el – “formnaţiune“. Nu ni se pare neapărat cea mai fericită, dar e bine că a deschis cineva discuţia.

Dar pentru restul greşelilor strânse în numai două paragrafe n-am mai reuşit să găsim scuze sau explicaţii creative. Sau poate ar trebui să spunem că nu am “reuşluit” – combinaţie probabil între “reuşit” şi “uşuit“, cu o componentă USL. Nu ştim nici cine e şi nici cu ce se ocupă “partenereul“, dar nici “celebra învăţătoarea” (din Caracal, desigur). Şi nici cum se traduce sau cât durează “dimp de 70 de zile“. Şi nici de ce “Cristina Anghel (USL)” îşi schimbă sexul brusc şi, după doar două rânduri, devine “Cristian Anghel“.

Poate că oboseala de după alegeri îşi spune cuvântul şi la adevarul.ro. Sau poate e doar un alt redactor care nu e în stare să scrie. Îi sugerăm să se înscrie în “formnaţiunea” lui “domnu’ Dan” şi să stea acolo până învaţă limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: