Despre o “staţie spaţilă” şi preţul unei rachete Soyuz. Perspectiva economică

Un site unde n-am găsit prea des lucruri interesante a reuşit, până la urmă, să ne atragă atenţia. Nu, nu prin vreun material original sau vreo analiză strălucitoare. Printr-o traducere atât de proastă, încât e destul de greu să-ţi mai dai seama despre ce au vrut de fapt să scrie cei de la economica.net.

economica 9 dec

În principiu, despre CSS, care “serveşte atât staţie spaţilă“. Noroc cu “ruşi” care s-au gândit (!) “să foloseasă locaţia“. Dar asta aflăm doar în primul paragraf. Am perseverat şi am încercat să le citim şi pe următoarele. Şi ne-a părut rău.

economica 9 dec - 1

Aflăm că “şapte turişţi se pot sta” în patru cabine – nu e foarte clar cum vor fi împărţiţi “turişţii“, dar poate e mai bine aşa. Şi tot bine e şi că toaletele sunt “ca a avion“.

Ne-am bucurat însă să aflăm cât va costa o rachetă Soyuz. Doar 826.000 de dolari. Iar vacanţa pe staţia “spaţilă” e ieftină ca braga – 165.000 de dolari. Aşa că nu ne rămâne decât să începem să strângem bani şi, peste 2.500 de ani, când vom fi strâns toată suma, să ne cumpărăm racheta. Şi să sperăm că nu o să scrie despre vacanţa noastră tot economica.net.

Iar redactorului care a scris (şi care bine a făcut că nu a şi semnat) nu-i facem nici o recomandare. E clar că nu are nici o şansă să mai înveţe să scrie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: