Schimbarea României şi organele donate pe piaţa neagră

Ca să vină în sprijinul cititorilor rămaşi în pană de idei şi speranţă, evz.ro a luat decizia (greu de înţeles) să le prezinte, înainte de sărbători, noi metode de a face rost de bani.

Sub formă de reclamă la traficul de organe. Cu comparaţii (documentate oare?) între piaţa neagră din SUA şi cea din România. Pentru că, nu-i aşa, “organismul uman este special creat pentru a nu funcţiona la parametri optimi chiar şi atunci când îi lipsesc unele dintre cele mai importante părţi“. Până aici, victima ar fi doar logica şi ne-am fi dorit ca redactorul să fi oprit aici.

Însă insistă să îşi informeze cititorii că îşi pot dona, încă în timpul vieţii, un ochi, o bucăţică de intestin (deşi aici  atrage atenţia că e mai dificil şi mai bine aşteptăm până după deces) sau o bucăţică de ficat, care “e un unic“.

 

Şi redactorul “creativ” nu se opreşte aici, pentru că a mai găsit şi alte bucăţele pe care le-am putea dona pe bani.

 

Mai o bucăţică de pancreas (că poate fi fragmentat), mai o fărâmă de plămân, mai ceva piele excedentară, poate chiar o componentă de ochi. Din fericire pentru toată lumea, încheie cu sângele – un alt organ, nu? – cu asigurări că e “cea mai la îndemână şi sigură modalitate de a dona în timpul vieţii“.

Şi, bonus, jocul click-urilor şi al reclamelor vine cu o festă suplimentară – vedeţi ce frumos s-a aşezat reclama cu “Schimbă România“? Aşa, ca să susţină propunerea macabră a redactorului?

Noi credem că, într-adevăr, în cazul ăsta lipsesc, aşa cum zice chiar autorul articolului, “unele dintre cele mai importante părţi”. Dar nu despre plămâni sau ficat e vorba…

Aşa că să facă bine redactorul care a scris să ne facă o demonstraţie practică de donare de organe, live pe net. Îi garantăm că o să-şi bată recordul de click-uri.

Advertisements

2 comments

  1. N-as scrie un material de genul asta decat daca as vrea sa ma califice careva drept “ciupit la scufita”. Oricum, in caz de nevoie, exista oameni de specialitate care pot acorda si asistenta si medicatie 🙂

    • să fie un caz tipic de “goană după click-uri”? care elimină din ecuaţie logica, bunul-simţ şi conisderaţiile etice?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: