Depozitul de contrabandă, destructurat fără milă pentru… funători

Vameşii bulgari au avut o zi grea – dacă în titlu au destructurat o reţea de contrabandă, în primul paragraf au fost nevoiţi să destructureze şi un depozit de contrabandă. (Cam off-topic: de ce foloseşte toată presa verbul a destructura? Doar pentru că îl foloseşte poliţia şi nu ştim cum să-l “traducem”?)

Coincidenţă sau nu, depozitul de contrabandă conţinea… ţigări ilegale. Care ţigări ilegale erau destinate şi pieţelor bulgare, dar şi europene, de unde am putea deduce că Bulgaria nu e chiar în Europa. Dar îi urăm succes, poate se integrează.

Marfa – ţigările ilegale – era “transporată” în sicrie, iar informaţia vine din sursă sigură: directorul Vamei. Dar cine stă să  numere greşelile dintr-un singur paragraf? 🙂

Însă literele nu vor să se aşeze la locul lor nici în continuare – aşa că aflăm că ţigările erau probabil destinate “funătorilor“, dar şi că Bulgaria se află în centrul Balcanilor. Sigur, oricine apreciază o informaţie geografică la momentul oportun.

Noi le recomandăm “funătorilor” să ia o pauză de ţigară înainte să publice pe site câte o ştire; poate aşa le sar în ochi literele fugare şi destructurează în faşă depozitele cu greşeli de contrabandă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: