FAILED: Râsu’-plânsu’ cu livetext de la înmormântare

Tocmai când credeam că am văzut cam toate tâmpeniile majore pe care e în stare să le facă presa online din România, profesioniştii de la adevarul.ro s-au ambiţionat să ne demonstreze că ei pot mult mai mult. De fapt, ne uităm, citim, dar încă mai sperăm că vom afla cum a venit hackerul cel rău şi a spart site-ul şi a postat porcării fără acordul redacţiei.

Şi de data asta o să facem ceva ce nu facem de obicei – o să dăm şi linkul la mizeria de livetext de la înmormântarea lui Iurie Darie. E posibil să îşi dea seama cineva, până la urmă, ce prostii sunt acolo şi să modifice, dar… dacă nu elimină cu totul articolul, nu prea au ce repara.

Ne e greu să începem cu ceva – ideea de livetext de la înmormântare ni se pare uşor stranie şi motivată strict de foamea de click-uri. Şi ne aduce aminte de vremurile nu de foarte mult timp apuse, când toţi deontologii săreau de fund în sus când transmitea OTV în direct înmormântările. Noroc că le-a trecut între timp, azi am avut ocazia să vedem breaking news de la înmormântare.

Iar selecţia informaţiilor considerate relevante la adevarul.ro e de-a dreptul ameţitoare.

Aşa că aflăm cum au dat Florin Piersic şi Ion Dichiseanu interviuri “la vreo şapte metri de coşciug” şi cum Dichiseanu a şi fumat în cimitir, în timp ce în fundal “se aude un cântec închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu“. Numai informaţia despre fotograful Fane Jeg, care “se caţără cu greu pe un monument pentru a face nişte poze de sus” poate depăşi tâmpenia anterioară.

Despre tinerii “care au ajuns din alte motive la cimitir” nu mai e nimic de zis; dar e bine de ştiut că “lumea îl aplaudă pe Florin Piersic” şi că “toate televiziunile sunt în jurul lui Florin Piersic“.

Iar comentariile despre Anca Pandrea bat orice articol tabloid de prost-gust – reporterul/redactorul/oricine o fi “scris” crede că e necesar să comenteze că “e spectacolul ei” (înmormântarea, să ne înţelegem!!) sau să ne informeze că actriţa “mestecă gumă“. Paragraful cu saliva vă lăsăm să-l digeraţi singuri, noi ne-am enervat deja mult prea rău.

După lectura total dezgustătoare, aşteptăm fie anunţul cu hackerii care au spart site-ul adevarul.ro, fie pe ăla despre reporterul dat afară şi trimis la şcoala primară. FAILED.

 

 

 

Advertisement

36 comments

 1. Pingback: Extraterestrul vorbea încet şi calm «

 2. parca vad ca maine-poimaine se lanseaza parastas tv

 3. doar eu

  fantastic, asa ceva nu am mai citit, doamne iarta ma ca si eu lucrez in breasla si din fericire, iubesc limba romana si gramatica, dar expresiile folosite de cei de la adevarul sunt compuse ca la gradinita si nu au nicio nota jurnalistica, ca sa nu mai vb de absurditatea unui livetext la inmormantare, cum precizeaza si autorul materialului de sus:)))

 4. Pingback: Scurtele de astăzi, 12.11.2012 - Moga Florin

 5. Andrei T

  Inca un lucru, voi vedeti in ce sectiune e bagat articolul asta in site? E direct in “Cultura”. :))

 6. Pingback: Viața și opera lui Ionela Roșu | Ca la noi

 7. Va spune ceva expresia ,,lurnalistii lu’ peshte” ? Si ,,e ” tare multi .Stefan gheorghiu sau Spiru Haret. Acolo cred ca s-au format toti.

  • 🙂 ei, format… e vreun semn de vreun fel de formare (sau pregătire sau orice) în mizeria asta de text? e “defect” de sus până jos – pornind de la idee şi concept, alegerea reporterului, selecţia informaţiilor, abordare, redactare, editare, orice.

 8. Mi se pare foarte penibila situatia asta, cu livetext de la inmormantare, insa cum ai spus si tu, foamea de clickuri e de-a dreptul dezgustatoare! Nu mai exista titluri decente in presa romaneasca, toate fiind SENZATIONALE si ULUITOARE…

 9. Cristi

  Ajuns aici via arhi :), nu pricepusem ce incerca sa zica, dar ceea ce am gasit aici este foarte trist.
  Va dati seama ca exista consumatori pentru asemenea materiale de presa?

 10. reporter

  oare coliva se dă tot pe livetext? că lumânari au cam toți angajații care au mai rămas live în redacție 🙂

 11. Pingback: Cum să fii hienă de presă - arhiblog.ro

 12. Pingback: câteva gânduri după mizeria marca Adevărul | BogDan

 13. Pingback: Ce merită Ionela Roşu de la adevarul.ro? | talentirosit.ro

 14. Omfg, ireal, aveai dreptate 😀

 15. Pingback: Noi culmi ale prostiei online : la Adevărul.ro, groparii lui Cartianu au făcut live-blogging de la înmormântarea lui Iurie Darie | Politica ta

 16. Pingback: LiveText de la înmormântarea jurnalismului românesc | The Frowned Upon Area

 17. Nu am crezut până nu am văzut cu ochii mei pe site-ul adevărul.ro. Acum nu mai sunt pasajele jenante pe care le-ai subliniat… mai puţin ,,acum este spectacolul ei”, care mi se pare o replică de prost gust pentru oricine, nu doar un cotidian naţional… Nu am urmărit acest articol să văd când au postat replicile ridicole… dar oricum e groaznic, jenant, penibil… şi alte sinonime!

 18. Pingback: Live textul care m-a traumatizat | Thinking outside the blogs

 19. Cata

  Cand mi-am pierdut orice speranta, iata ca mai dau peste asemenea bloguri, adica antidot pentru prostie si ma incarc cu energie pozitiva. FELICITARI!

 20. Shreck

  livetext-ul e “meritul” unui om din print. da’ asa suntem noi, connaisseuri, si verificam si din trei surse inainte sa comentam in online-ul asta de care ne e sila.

 21. Om de online

  Meritul echipei conduse de retardul Vlad Epurescu, cunoscut drept cel mai imbecil om din online-ul romanesc, si e destul de greu sa castigi detasat distinctia asta, la ce competitie este.

  Pacat ca numele lui Mihnea Maruta, redactor-sef pe print, gireaza ce face acel incompetent pe online.

  S-a ajuns atat de jos in jurnalismul online romanesc, incat te intrebi daca si cum se mai poate inventa ceva mai ridicol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: