SENZAŢIONAL! Politicienii au şi ei orientari sexuale

Există posibilitatea ca unii sau alţii să aibă convingerea că senatorii, deputaţii şi restul de actori de pe scena politică, de la noi sau de-aiurea, sunt fiinţe asexuate şi că, eventual, se reproduc prin spori sau prin diviziune (total pe lângă subiect, partea asta cu diviziunea parcă s-ar aplica pe plaiurile mioritice, unde cu toţii par sa aibă aceeaşi rădăcină).

Oricum, ca să se ştie că politicienii nu sunt asexuaţi, Ziarul de Iaşi ne anunţă clar şi fără dubii că o senatoare cu orientare sexuală a fost aleasă în Congresul american. Adică să ne fie clar, da? Politicienii au orientări sexuale!

Îi bănuim pe cei de la Ziarul de Iaşi ori de prea multă pudoare în abordarea titlului ori de încercarea de a copia magnifica abordare a presei centrale în “izbirea” unor titluri-cârlig bune să agaseze lumea (ma scuzaţi, să atragă cititorii!). Desigur, cuvântul “homosexual”  există şi se foloseşte (chiar şi de către Ziarul de Iaşi, undeva mai jos în articol), astfel că varianta cea mai plauzibilă care ne rămâne este să-l suspectăm pe autorul articolului că a mâncat un “homo” din titlu.

Desigur, în şase paragrafe, ni se spune de două ori, să ne intre bine la cap, că Baldwin are 50 de ani şi a fost membră în Camera Reprezentanţilor.  Acum noi ce să credem vizavi de motivele pentru care a fost aleasă în Senat: să fie faptul că are “orientare sexuală” sau carieră politică?

O nedumerire mai am: cu adjectivele fără grad de comparaţie ce-aţi avut? Te pomeni că plângeau “tradiţional” şi “prestigioasa” (Camera cea mai tradiţională şi mai prestigioasă cum ar veni) de le-aţi îmbunat cu “cel mai/ cea mai”, aşa-i?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: