FAILED: Cutia mică şi neexplorată unde fiecare face ce vrea

Liftul, un “loc ciudat” pe care îl folosim inconştient şi care ne împinge la “numeroase mişcări nechibzuite“… Un articol aproape poetic, servit de jurnalul.ro într-o pauză. De gândire/logică/imaginaţie/bun-simţ/orice.

Înşiruirea de citate, aprecieri, opinii şi judecăţi de valoare ne-a atras atenţia încă de la primele rânduri, unde am aflat că unii dintre noi “folosesc liftul de mai multe ori pe zi fără să conştientizeze acest lucru“. I-am propune redactorului să conştientizeze o vreme urcatul pe scări. Sigur o să-i facă bine.

Şi altădată nu o să ne mai povestească despre lifturi ca “spaţii sociale interesante şi deseori locuri ciudate“, nu o să ne mai spună nici că “se pare că cei care utilizează liftul fac numeroase mişcări nechibzuite” sau că… “liftul în care se află o singură persoană reprezintă o cutie mică şi fiecare face ce vrea“. Sau că trei persoane formează un… triunghi. Inconştient, din nou.

 

Ne-am fi oprit aici, pentru că era clar că nu sunt şanse să aflăm ceva interesant nici în continuare, dar… prea ne distram bine. Iar autorul – nesemnat, de altfel – nu ne-a înşelat aşteptările.

 

Deci aflăm că liftul e şi “un teritoriu neexplorat“, unde oamenii analizează situaţii şi acţionează, dar se uită în jos sau la telefon. Şi liftul mai e şi ciudat, şi… “nenatural“, un loc unde sunt evitate evitări.

De aici însă a trebuit să renunţăm, pentru că resursele noastre de timp sunt limitate. Spre deosebire de cele ale redactorilor anonimi de la jurnalul.ro. Sperăm să renunţe la lift şi să ne delecteze, cât mai curând, şi cu o serie de cugetări despre casa scărilor, un spaţiu bizar unde oamenii fac lucruri trăznite. Nu de alta, dar şi noi avem zile proaste şi ne prinde bine câte o aiureală de felul ăsta. Şi încercăm să nu ne gândim cât de reprezentativă riscă să devină pentru presa din România…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: