FAILED: Multe aNbulanţe şi un spital în turla bisericii

Accidentul din Franţa a agitat rău spiritele şi tastaturile la adevarul.ro. Atât de rău, că e foarte greu să pricepi ce au vrut să ne comunice oamenii de acolo. Şi mai greu s-a dovedit să numărăm greşelile – îi rugăm pe cititorii vigilenţi să mai caute şi ei, că nouă ne-a ajuns.

Pe scurt, e vorba de “planu roşu” care a fost “declaşat“, de mulţi pompieri şi de foarte multe “anbulanţe“, sub privirile unui subprefect… francez. Uşor neaşteptat, ţinând cont că acţiunea se întâmpla în… Franţa, unde în mod obişnuit întâlneşti diferite naţii de prefecţi şi subprefecţi. 

Lucrurile nu se opresc însă aici şi continuă să degenereze, cu un consul nearticulat, deşi pare activ şi plin de bune intenţii. Însă redactorii de la adevarul.ro nu-l iartă şi îi mută fără milă vocalele dintr-un cuvânt în altul: “a declrat pentru aceeaşi publicaţiei“. Le sugerăm să citească ei cu voce tare (şi să şi priceapă) ce au scris.

Dar nici asta nu a fost suficient – mai urmează şi un spital de “campanile” (voci din off, cărora le mulţumim pe această cale, zic că, în italiană, asta  înseamnă fix “turla bisericii”; şi DEX-ul zice cam la fel). Şi, după ce că situaţia chiar e dramatică, accidentul urât şi toată lumea supărată, e un fel de culme a cinismului să trimiţi spitalul la biserică.

Aşa că siluirea încă unei declaraţii a consulului Morar aproape că nici nu mai merită comentată – “e o mobilizare extraordinară, al ajutorului medical şi logistic”, ar fi zis el, dacă e să ne luăm după adevarul.ro. Noi zicem că n-a zis chiar aşa.

Totuşi, pentru încurajare – am apreciat că măcar fragmentele copiate din fluxurile agenţiilor de ştiri au fost corecte 😀

Nu mai avem răbdare să numărăm câte greşeli am găsit în articol – dar zicem că sunt muuuuuult prea multe.

Advertisements

One comment

  1. Pingback: FAILED II: Un victimă mergea îmrepună către groaznicul accidentul «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: