FAILED: Poliţia îi hărţuieşte pe… homelessi

De data asta, chiar suntem în încurcătură. Nu credeam să ni se întâmple, dar s-a întâmplat. Pur şi simplu, nu reuşim să decidem cu ce să începem – cu poliţia care hărţuieşte oamenii sau cu minunatul cuvânt “homelessi“.

Din context, deducem că “homelessi” ar putea fi o tentativă de plural pentru homeless. Care, ne place sau nu, e inclus de DOOM2 printre cuvintele din limba română. Cu forma articulată “homelessul” şi plural “homeless”. Dar sigur nu cu forma “homelessi“. Care te duce cu gândul, cel mult, la Lassie.

Ziaristul de la adevarul.ro nu s-a mulţumit însă numai cu bizarul “botez”. Ne povesteşte şi că boschetarii sunt hărţuiţi, zi şi noapte, de poliţie. Să ne înţelegem – poliţiştii sunt deseori acuzaţi că fac tot felul de lucruri care nu-s neapărat în atribuţiile lor. Dar hărţuirea ca misiune oficială nu intră în obiceiurile poliţiei nici chiar în România şi bănuim că nici Timişoara nu face excepţie. Dacă autorul sau altcineva mai are nelămuriri, recomandăm DEX, fie şi numai varianta online.

Între timp, noi o să rămânem visând la o lume în care ziariştii ştiu măcar sensul de bază al cuvintelor din limba maternă, iar editorii le corectează textele înainte de publicare…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: